keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Armo nosti narkkarin


Sinisterministerin entiset opiskelukaverit Sirpa ja Jonny esiintyivät telkassa YLE:n Tuhkimotarinoita-sarjassa! Ohjelma on nähtävissä Areenassa tätä kirjoitettaessa vielä noin kuukauden ajan. Stailauksen ohessa kuullaan mahtava kertomus Jumalan voimasta, armosta ja ihmisarvosta.

Ohjelma kertoo upeasti sen, miten Jumala auttoi Sirpaa ja Jonnya pääsemään irti huumeriippuvuudesta, johon oli kulunut vuosia heidän elämästään ja johon he olivat jo kuolemassa.

Pätkä näyttää myös hienosti, millaista eheytymistä pariskunnan elämässä on tapahtunut. Heidän itsetuntonsa oli ollut täysin poljettu, mutta nyt heidän olemuksestaan näkee, että he kokevat taas olevansa arvokkaita. Tässä on olennaista se, että he ovat kokeneet Jumalan armon. He katsovat kameraan aidoin, suorin silmin ja kertovat menneistä virheistä, jopa kaikkein kipeimmistä, kuten omille lapsille aiheutetusta kärsimyksestä. Ei mikään itsestäänselvyys!

Kolmanneksi ohjelma välitti sitä valtavaa ihmisarvoa, joka Jonnylla ja Sirpalla on ja on koko ajan ollut. Toivon, että ohjelma aiheuttaa monissa katsojissa asennemuutosta laitapuolen kulkijoita kohtaan. Useinhan halveksimme narkkareita, pultsareita ja kodittomia, pidämme heitä hyödyttöminä ihmisraunioina ja yhteiskunnan taakkoina. Lievimmilläänkin katsomme heitä alaspäin. Mutta kyseessä on todellinen, arvokas ihminen ja suuri tragedia hänen elämässään. Kyseessä oli Sirpa ja Jonny. Kyseessä voisi olla sinä tai minä.

http://areena.yle.fi/tv/1648471

Syyllisyys koukuttaa, armo vapauttaa


Vielä kommentti liittyen armoon. On tutkittu syyllisyyden suhdetta riippuvuuksiin. Tällöin todettiin, että syyllisyys aiheuttaa riippuvuutta. Tulkintani mukaan periaate menee suunnilleen näin: Jos hirveästi kierii syyllisyydessä ja ruoskii itseään, tulee niin kauhea olo, että pitää lähteä taas hakemaan lohtua siitä asiasta, johon on koukussa. Riippuvuushan kohdistuu aina sellaiseen asiaan, josta saamme jotain, on se sitten huumeet, alkoholi, porno, huono ihmissuhde, ruoka tai väärä käyttäytyminen minkä tahansa asian suhteen.

Armon kokemisesta on siis hyötyä siihen, että pääsee vapaaksi asioista, joissa on kiinni. Rohkaisevaa! Jos kärsit syyllisyydestä, älä siis hajoile. Ota rohkeasti armo vastaan, ja elä muutoksessa! Armo on tarjolla siinä, että uskomme Jeesuksen, Jumalan pojan, kuolleen väärien tekojemme puolestamme ristillä, ja lähdemme seuraamaan häntä.

Tiit 2:11-12 

"11 Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille,  
12 ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään hillitysti, oikeamielisesti ja Jumalaa kunnioittaen tässä maailmassa"

1 kommentti:

  1. Tosi arvokas havainto, jota olen itsekin uumoillut, mutta en nähnyt kirjoitettavan. Ja miten armo on siihen ainut lääke. Laki-synti-syyllisyys-laki-syyllisyys-synti-JEESUS-armo-synti-laki-armo-armo-vapaa.

    VastaaPoista