lauantai 21. kesäkuuta 2014

Hyvä herra Herzog


Olen äskettäin tutustunut opettamiisi periaatteisiin. Ne herättivät muutamia ajatuksia ja kysymyksiäkin. Olisin kiitollinen, jos heinäkuussa olympiastadionilla saisin vastauksen pohdintoihini.

Totuus pehmoleluista


Opetat, että esineillä on muisti ja että ne reagoivat puheeseen. Kiitos tästä tiedosta. Kuvittelin lapsena, että pehmoleluni ymmärtävät minua ja rakastavat minua takaisin. On hienoa kuulla nyt aikuisena, että olin oikeassa.

Historiafriikkinä olen aina toivonut, että vanhat paikat voisivat kertoa minulle, miten niissä ennen elettiin. Olen innoissani siitä, että tämä on mahdollista. Millaiset käyttämättömät resurssit historiantutkimukselle tässä piilevätkään! Tarvitsisin vain neuvoja siihen, miten saan seinät puhumaan minulle.

Minulla on myös eräs suoranainen pulma. Ostimme äskettäin käytetyn pesukoneen. Entiset omistajat kertoivat, että se oli pelastettu palaneesta talosta. Olen huolissani siitä, että koneraukalla saattaa olla huonoja muistoja. Miten voisin auttaa sitä eheytymään? Entä jos silittelen sitä ja puhun sille rauhoittavasti?

Enkelitiimi meillekin


Olen ymmärtänyt, että osaat tunnistaa ja aktivoida erityyppisiä enkeleitä ja että sinulla on käytössäsi enkelitiimi. Olen hyvin kiinnostunut tästä. Tekevätkö enkelit teillä kotona kaiken? Olen pitkään haaveillut siivoojan palkkaamisesta, mutta minulla ei ole ollut siihen varaa.

Haluaisin kuulla, miten pitkälle enkelien erikoistuminen menee. Onko siivoamiseen ja tiskaamiseen erilliset enkelit? Arvelisin, että sisäenkelit ja pihaenkelit ainakin ovat erikseen. Mieheni on erityisen kiinnostunut ruohonleikkuuenkelin hankkimisesta, koska pihamme on suuri ja möykkyinen.

Ovettomuuden edut


Opetat, että henkilö, jonka värähtelytaajuus kirkkaudessa on tarpeeksi korkea, voi kävellä seinien läpi. Tämä on sikäli mielenkiintoista, että olemme harkinneet talon rakentamista. Asunto ilman ovia tulisi luullakseni halvemmaksi rakentaa, koska tarvitaan vain sileitä seiniä. Tosin en ole varma, värähtelevätkö kaikki ystävämme tarpeeksi. Onko teidän kodissanne ovet?

Oveton seurakuntarakennus olisi ainakin hyödyllinen. Tällöin varmistuisi, että vain tarpeeksi pyhät pääsevät mukaan.

Mielestäni sinun kannattaisi kuitenkin harkita uudelleen, voiko seinien läpi kävelystä opettaa julkisesti. Entä jos joku murtovaras kuulee?

7 kommenttia:

 1. Hyvä teksti Sini, mä haluisin kans kuulla mitä herra H vastais tähän. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän mahtaisi vastata tosiaan... En kyllä ajatellut yrittää ottaa selvää. Tämä on vain suomalaisille tarkoitettu hupailu. Tarkoitus ei ole myöskään pilkata Herzogia tai hänen kannattajiaan, vaan osoittaa opin ongelmia.

   Poista
 2. pietarikin olisi voinut sanoa Jeesukselle, että ei kiitos, tulen mieluummin veneellä. opissa voi olla ongelmia, mutta ihmettelen sitä aggressiota ja ivaa (tuo yllä oleva siis avointa pilkkaa), mitä sellaiset henkilöt saavat osakseen, joiden tilaisuuksissa tapahtuu ihmeitä ja parantumisia. herzog ei ole ainoa. ilmeisesti ottaa pattiin, kun niitä ei omissa 'pippaloissa' ja seurakunnissa tapahdu. nykysuomen krist. seurakunnissa ei juurikaan tapahdu ihmeitä. eikä mikään ihme jos asenne on sellainen kuin täällä on, osa ei edes halua parantua vaikka tilaisuudessa olisi tullut tiedon sana kyseiselle henkilölle (tässä yhdessä tapauksessa sanoi että k.o. vamma pitää nöyränä). kyllä on helppo "uskoa" niin kauan kuin pysytään teologiassa tai teorian tasolla. en kannata herzogia sen enempää kuin muitakaan julistajia, mutta ottaa pattiin miten kanssakristityt voivat heittääntyä niin härskeiksi jutuissaan, rakkaudesta ei tietoakaan. tilannehan on niin, että ei-kristityt pitävät sinua sini ihan yhtä hulluna kuin herzogiakin, turha yrittää olla yhtään viisaampi näissä hullutuksissa. kannatan jeesusta ja niitä ihmeitä (tarvittaessa myös esim. veden päällä kävelyä ja runsausihmeitä) joita raamattu tuo esille, ja toivoisin löytäväni sellaisen uskon, jota seuraavat ihmeet ja merkit kuten sana lupaa. suomi tarvitsee raikasta Hengen vuodatusta ja uskovaiset luvan kokea parantumista ja ihmeitä. nykyäänhän srk:ssa neuvotaan menemään lääkäriin mieluummin kuin 'parannettaisi sairaat', kuten käsky sanoo.. valitettavasti lääkärit harvoin parantavat, vain lievittävät oireita ja ihminen jää sidotuksi lääkitykseen. Jeesus on ainut todellinen tie kokonaisvaltaiseen vapauteen, johon kuuluu myös parantuminen. olet sini mahtava tyyppi eli ei siis mitenkään henk. koht. sulle tää mutta sitä vaan että ehkä meillä ei olis kuitenkaan oikeesti varaa haukkua? ja oikeutta tuomitahan meillä ei todellakaan ole. t. jenna junnila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi Jenna jos pahoitin mielesi. Tarkoitukseni ei ole pilkata Herzogia, mutta hänen esittämänsä oppi mielestäni saa luvan kestää tällaisen käsittelyn. Ihan pieneen en reagoisi tällä tavalla. Suosittelen, että katsot vaikka Pasi Turusen luennon aiheesta, jos et ole katsonut. Se voi auttaa hahmottamaan, miksi katson parhaaksi varoittaa ihmisiä Herzogin opetuksesta myös huumorin keinoin.

   Itsellekin tuli mieleen, että joku ei-uskova voisi kirjoittaa mielipiteistäni samaan tyyliin. Ihan vapaasti.

   Minulla ei ole suinkaan mitään ihmeitä vastaan ja olen samaa mieltä siitä että raikas hengen vuodatus on toivottavaa. En vain näe Herzogin toimintaa raikkaana. Hienoa, että järjestetään isoja kokouksia. Toivoisin vain, että puhujaksi olisi kutsuttu joku muu.

   Poista
  2. Niin ja kirjoittaessani mielialani ei ollut aggressiivinen, vaan hyvin leppoisa. En myöskään tarkoita tuomita, mutta meillä on oikeus arvioida opetusta. Enkä ota henk.koht. :)

   Poista
 3. Niin emmehän me saa tuomita "ulkopuolella" olevia. Mutta Kristikansan hengellinen tila on järkyttävä, jos Herzogin kaltaisten ihmisten demonisia oppeja ei saisi Raamatun arvovallalla tuomita! Hyvät ihmiset, lukekaa Raamattua, rukoilkaa Totuudessa Herraa ja pysykää terveessä opissa, älkääkä antako eksyttää itseänne!!!

  VastaaPoista