maanantai 20. lokakuuta 2014

8 syytä hylätä maahanmuuttovastaisuus


Traagiset jengiväkivaltaisuudet pääkaupunkiseudulla ovat osoittautuneet hyviksi tekosyiksi muukalaisvihan lietsontaan somessa. Näin siitä huolimatta, että poliisin mukaan kaikki osalliset eivät edes ole maahanmuuttotaustaisia.

Omatkin silmäni kärsivät erästä rasismia tihkuvaa tekstiä lukiessani. Kirjoittaja käyttää sanaa "kansanmurha". Johtopäätökset ovat äärimmäisiä.

"Ainoa keino estää tällaista tapahtumasta olisi ollut se, että näitä mamunuoria ja/tai heidän vanhempiaan ei olisi ikinä päästetty Suomeen."

Jengien väkivaltaan pitää itsestäänselvästi puuttua poliisin ja sosiaaliviranomaisten toimesta. Muille järki ja maltti käteen. Rasismi on torjuttava kaikissa muodoissaan. Väkivaltaan ei tule vastata väkivallalla, tai syyllistyy itse samaan kauheuteen, kuin ne, joille halutaan kostaa. Muutamia syitä hylätä maahanmuuttovastaisuus:


1. Vain itsekkään ja lyhytnäköisen logiikan mukaan pakolaiset eivät saisi tulla maahamme. Pitääkö vainon, sotien tai elinkelvottomien olojen piinaamien ihmisten jäädä sijoilleen? Vai tulisiko muiden maiden kuitenkin ottaa heidät vastaan, kunhan Suomi saa olla rauhassa? Kannattaa muistaa, että suurimman vastuun pakolaisista kantavat yleensä kriisialueiden viereiset köyhät maat. Entä jos me suomalaiset joudumme joskus itse lähtemään?

2. Yhteisö ilman muualta maailmasta tulevia jäseniä on mahdoton ajatus. Ihmiset ovat aina liikkuneet ja sekoittuneet toisiinsa. Tämä on hyväksi. Tulokkaat ovat tuoneet hyödyllisiä taitoja, esineitä ja näkökulmia.

3.  En muista ainoatakaan sulkeutuneisuuteen pyrkinyttä maata, jossa ei olisi ollut ihmisen arvoa polkeva hirmuhallinto. Mitä rotupuhtaudesta tuleekaan mieleen? Etninen viha on saanut aikaan hirvittäviä asioita.

4. En tiedä, vihaavatko vihaajat kaikkea maahanmuuttoa. Jos länsimainen ammattilainen kelpaa, mutta väärän värinen köyhä ei, ollaan eettisesti pahan äärellä. Kaikkia tulijoita ei tietenkään voida ottaa, mutta auttamishalun tulisi olla tärkeä kriteeri.

5. Myös nykyisten kantasuomalaisten esi-isät ovat aikoinaan olleet maahanmuuttajia. He muuten tunkivat ajan mittaan saamelaiset alkuperäisasukkaat yhä ahtaammalle pohjoiseen.

6. Jotkut valittavat elintasopakolaisista. Miksi tukia käyttävä maahanmuuttaja herättää kitkeriä kommentteja, kun samaan aikaan suuri määrä suomalaisia elää tuilla? Kärjistäen maahanmuuttajan syrjäytyminen on jopa ymmärrettävämpää kuin kantasuomalaisen. Miten helposti jääkään sivuun maassa, jossa harvoihin vapaisiin työpaikkoihin vaaditaan koulutus tai ainakin joku lupakortti ja kokemusta, kun samalla joutuu vielä taistelemaan kieli- ja kulttuurimuurin sekä traumaattisten muistojen kanssa.

7. On tekopyhää väittää, että maahanmuuttajat raaistavat Suomea. Perinteikäs puukkotappeluiden ja perheväkivallan maa osaa nämä hommat ihan itse.

8. Jenginuorten väkivaltaisuus johtuu jostain. Ei se heidän veressään ole. He tai heidän perheensä ovat kenties kokeneet väkivaltaa. Heillä voi olla vaikeuksia saada kiinni mielekkäästä elämästä Suomessa. Auttavien rakenteiden tulisi olla järkeviä eikä passivoivia, mutta sopeuttamisen suhteen jokainen meistä on vastuullinen. Jos joku kuvittelee torjuvansa väkivaltaa mamuvihallaan, tiedoksi hänelle, että hän ennemminkin aiheuttaa sitä. Otetaan kaikki mukaan.

4 kommenttia:

 1. Tuli yks vanha biisi mieleen Epuilta:"Syyttömänä syntymään,sattui hän.Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään.Jossa jo esi-isät,juovuksissa tottakai.Hakkasivat vaimot, lapset jos ne kiinni sai.Perinteisen miehen kohtalon,halus välttää poika tuo,en koskaan osta kirvestä,enkä koskaan viinaa juo,muuten juon talon.....olikohan biisin nimi suo,kuokka ja jussi....et kyllähän mekin ollaan se aina osattu,väkivalta.

  VastaaPoista
 2. Täyttä hevonsontaa koko kirjoitus.

  1. Se on pakolaisten oma oikeus etsiä parempia elinoloja, mutta se ei velvoita kaikkia muita niitä tarjoamaan omalla kustannuksellaan. Jos Suomeen tulee kriisi, niin minua et löydä syyttämässä muuta maailmaa, kun eivät halua päästää minua maahansa pakolaiseksi, jos eivät halua. Valtiot ovat ensin vastuussa omalle kansallensa ja vasta sitten muiden valtioiden kansalaisille. Jos nämä kaksi ovat ristiriidassa, niin valtion kuuluu valita oman kansansa puoli.

  2. Eli jos et halua ottaa kaikkia jotka pyytää sisälle, niin se tarkoittaa että et päästä ketään sisään? Olkinukke. Suurinosa maahanmuuttajavastaisista vastustaa pakolaisten ottamista, ei työperäistä maahanmuuttoa. Ihan hullu standardi blogin kirjoittajalla, että joko otat kaikki, tai et ota ketään. Muita vaihtoehtoja ei näemmä ole, vaikka on.

  3. Samaa sontaa, kuin kohta 2. Jos et ota jokaista Somalia, niin olet sitten Pohjois-Korean tasoinen hirmuhallinto, jossa ammutaan kaikki jotka tulee rajan lähelle. Sveitsi on suhteellisen tiukka pakolaisten otossa ja aika kaukana hirmuhallinnosta ne on ja kyllä sinne ihan maahanmuuttajia otetaan, kunhan heidän sopeuttaminen paikalliseen kulttuuriin on realistista.

  4. Syy minkä takia länsimainen ammattilainen kelpaa ja Somali ei on, se että Somalin integrointi Suomen kulttuuriin on moninkerroin haastavampaa, hitaampaa ja kalliimpaa, jossa myös suuret riskit maan ghettoutumiselle. Kaikki kulttuurit eivät ole samanarvoisia, vaikka rodut ovatkin. En usko, että maahanmuuttovastaisilla on kauheasti ongelmia Obaman kanssa. Joten ei ole rodusta ja rasismista kyse, vaan kriittisyydestä monikulttuurisuutta kohtaan. En usko, että kukaan voi vakavalla ilmeellä sanoa, että Somalian kulttuuri on ihan yhtä hieno ja onnistunut, kuin vaikka Norjan kulttuuri. Somalian kulttuuri on täysi väkivaltaa ja barbaarisen sairaita arvoja, joiden tolerointi on itsessään jo mielestäni viharikos. Kaikki kulttuurit ei ole arvokkaita. Jotkut niistä on ihan perseestä. Kulttuuri ei kuiteskaan ole sama kuin ihminen, joten on täysin mahdollista Somalin omaksua vaikka Suomen kulttuuri. Se on vain paljon hitaampaa, koska erot ovat suuret.

  5. Silloin kun Uralilaiset tänne muutti tuhansia vuosia sitten, niin täälä ja sielä Uralilta tulevilla oli kulttuuri täysin identtinen. Kaikki oli samaa Ukko ylijumalaa palvovia pakanoita yksittäisissä kylissä, jotka asuivat samanlaisissa oloissa. Myös tämä integraatio tapahtui hitaasti läpi vuosisatojen. Somalian ja Suomen kulttuurin ja kansojen erot taas ovat kuin yö ja päivä. Nykyisen Suomen ja jonkun Somalian vertaus ei samalla tavalla onnistu, kuin Saamelaisten ja Uralilaisten 2000 vuotta sitten.

  6. Suomalaiset käyttävät tukia. Se on juuri se syy minkä takia ei tarvita lisää käyttämään tukia. Jos tilanne on jo nyt paska(joka se on), niin ongelmaa ei korjata lisäämällä lisää apua tarvitsevia.

  7. On faktuaalisesti väärin väittää, että Somaliassa ja Suomessa sama rikollisuusprosentti. Per capita Somaliassa noin 10x enemmän murhia. Joten koko pointti jostain perheväkivallasta ja puukkojunkkareista on vain olkinukke. Kuten suurinosa muistakin blogin kirjottajan argumenteista. Se on vaik kylmä fakta, että Somaliassa on paljon enemmän rikollisuutta, kuin Suomessa. Joten on ihan looginen päätelmä, että näiden kärrääminen tänne nostaisi rikollisuutta. Jota se on jo ihan tilastollisesti tehnyt esimerkiksi Helsingin seudulla.

  8. Jenginuorten väkivaltaisuus johtuu jostain. Se ei ole heidän veressään. Se on seurausta Somalian kulttuurin arvojen toimimattomuudesta Suomen kulttuurissa.
  Tämän laivan muuttaminen ja Suomalaisen kulttuurin istuttaminen Somaleihin on täysin mahdollista, mutta se on hidasta hommaa. Joten ratkaisu, että ovet auki ja kaikki sisään jotka haluaa ei auta ketään pitkässä juoksussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni esität tässä nyt itse olkinukkeja. En väitä tekstissä, että kaikki halukkaat pitäisi ottaa Suomeen. Sanon kohdassa 4: "Kaikkia tulijoita ei tietenkään voida ottaa, mutta auttamishalun tulisi olla tärkeä kriteeri." En myöskään väitä kaikkien kulttuuristen tapojen olevan yhtä hyviä.

   Saattaisi kenties olla järkevää suosia pakolaisten otossa niitä, joiden kulttuuri muistuttaa enemmän omaamme kuin joidenkin toisten, mutta en ole varma siitä, mitä mieltä olen asiasta. Kyllähän esim. Ruotsissa on liian isoja ongelmia maahanmuuton kanssa, ja vastaava tilanne tulisi välttää. Ruotsiin on kuitenkin otettu hyvin paljon enemmän ihmisiä kuin Suomeen.

   Suomalaisten tilanne on tällaisenakin valovuosia parempi kuin pahimmissa kriisimaissa. Kyllä meillä on varaa auttaa joitakin. Maahan ei tällä hetkellä edes tule paljon pakolaisia.

   Poista