keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tili taivaassa


Sain postissa työeläkeotteen. Siinä kerrotaan, paljonko meikäläiselle on kertynyt työeläkettä tähän mennessä. Voin kertoa, että summa ei varsinaisesti huimaa päätä. Nuorempana tuli otettua sen verran, öö, rennosti. Eikä sitä ikääkään vielä kovin paljon ole, vaikka joidenkin mielestä ehkä olenkin vanha kuin lankapuhelin ja putkitelevisio. Joka tapauksessa eläkeotteeni motivoi minua pysymään työelämässä vielä jonkin aikaa, vaikkapa 60 vuotta.

Olen harkinnut jossain vaiheessa myös eläkevakuutuksen ottamista. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että maallisen eläkkeeni kertymä ei ole läheskään yhtä tärkeää kuin taivaallisen. Jumala on luvannut, että voimme kartuttaa taivaaseen tiliä, johon mikään inflaatio ei iske.

Matt 6:19-21
"19 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.
20 Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta."

Vaikka eläkkeeni kertymä olisi kuinka tähtitieteellinen, se ei todellisuudessa tuo minulle turvaa. Nykyään on aika helppo hahmottaa, että maailmantaloudelle voi periaatteessa tapahtua mitä hyvänsä. Ja vaikka saisinkin paljon rahaa eläkkeellä, kyse on lopulta vain muutamasta vuodesta. Ikuinen aarre taivaassa on se juttu, mihin haluan keskittyä!

Miten voi kerätä aarretta taivaaseen? Olennaisin asia on tietysti se, että meidän pitää avata oma taivaallinen eläkevakuutustili. Tilin avaaminen tapahtuu siten, että tunnustamme uskomme Jeesukseen ja hänen työhönsä ristillä syntiemme sovittamiseksi, ja alamme seurata häntä. Kun tämä perusasia on kunnossa, voimme alkaa kartuttaa aarretta tilille. Tähän sisältyy paljon asioita. Kun palvelemme Jumalaa ja muita ihmisiä eri tavoilla, keräämme aarretta taivaaseen. Tähän liittyy myös rahan oikea käyttäminen. Minua hyödyttää enemmän, että annan osan rahoistani Jumalalle, kuin jos laitan ne maalliselle eläkevakuutustilille. Ei viimeksimainittukaan toki väärin ole.

Mitä aarre taivaassa sitten on? En tiedä. Raamattu jättää sen sisällön yllätykseksi. Ehkä osittain siitä syystä, että se on jotain niin mieletöntä, etteivät sanamme riittäisi sen kuvailemiseen eikä ymmärryksemme sen ymmärtämiseen. Minua ainakin kiinnostaa saada se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti