sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pakkohomo


Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä 10/2012 oli artikkeli, jossa käsiteltiin työtä seksuaalisen eheytymisen puolesta. Toimittaja soluttautui Aslan ry:n eheytymiskurssille väittäen haluavansa eheytyä. Siellä hän toimi aitojen kurssilaisten keskellä valheellisesti ja kirjoitti artikkeliinsa lainauksia näiden luottamuksellisista tunnustuksista. Blogin lukija päättäköön, onko tämä ok.

Aslan ry on kristillinen järjestö, joka järjestää Elävät vedet -nimisiä kursseja.

"Aslanin verkkosivujen mukaan "Elävät Vedet -ohjelmassa huomioidaan erityisesti ne, joilla on ongelmia tunne- tai läheisriippuvuuden, itsevihan, seksiriippuvuuden, seksuaalisen hyväksikäytön seurausten tai samaan sukupuoleen kohdistuvan kiinnostuksen kanssa."

Ei liene yllätys, että toimittaja käsittelee kurssia negatiiviseen sävyyn. Ja suvaitsevainen Suomi kohisee järkyttyneenä. En kuvittele hetkeäkään, että artikkeli olisi objektiivinen tai antaisi työstä oikean kuvan. Netistä on onneksi luettavissa myös aitojen kurssilaisten kokemuksia.

"Elävien Vesien kesäkurssi oli hyvä ja hoitava. Sain olla muiden joukossa oma itseni ja minut hyväksyttiin epätäydellisenä. Sain jakaa ryhmässä oman elämäni kipupisteitä rehellisesti ja tulla kuulluksi. Lähdin kurssilta hyvällä mielellä, anteeksisaaneena ja -antaneena, hoidettuna, siunattuna, muutamaa ahaa-oivallusta rikkaampana, valmiina jatkamaan elämää ja omaa prosessiani."

Epäilen vain, lukevatko "oikean" mielipiteen edustajat näitä todistuksia. Ei ilmeisesti ainakaan arkkipiispa Kari Mäkinen, joka julistaa Aslanin eheytyskoulutuksen olevan hengellistä väkivaltaa. Selkääntaputtajat lienevät monet.

Eihän tämä uusi laulu ole, mutta pistää pahasti korvaan joka kerta. Kukaan ei inise, jos heterosta tulee homo, mutta täysin vapaaehtoinen muutos toisinpäin on selvästikin ongelma. Suvaitsevaisuus on suhteellinen käsite.

Uskonnonvapaus vapisee Suomessa?

Vai seksuaalisen suuntautumisen vapaus?

Varoitus. Jos sinulla on homoseksuaalisia tunteita ja haluat työstää niitä vapautuaksesi niistä, Suomen Virallisen Mielipiteen mukaan sinulla ei ole siihen oikeutta. Sinun on pakko pysyä homona. Piste.

Onko ketään, joka haluaa tässä vaiheessa nousta barrikadeille?

2 kommenttia:

  1. Mä. "Kukaan ei inise, jos heterosta tulee homo, mutta täysin vapaaehtoinen muutos toisinpäin on selvästikin ongelma." Lisäksi ainakin pääkaupunkiseudun kouluissa sekaseksiä propagoivat järjestöt kiertävät systemaattisesti kouluissa luomassa ihmisille "uutta" maailmankuvaa koskien seksuaalisuutta. Itse jouduin kuuntelemaan tällaisia luentoja 2 kertaa kouluaikana Helsingissä ja Vantaalla.
    Jostain syystä silloin 8. luokkalaisena en saanut suutani auki ja lukion 1. luokalla sentäs pääsin ovesta ulos kun oli sen verran iljettävää "hehkutusta" homoelämän ihanuuksista. Oikeastaan setalainen oli vähän niin kuin homoasian evankelistana koulussa. Nykyisin nämä järjestöt toimivat vähän taitavammin puhuen seksuaalivalistuksessa ja ehkä siinä sivussa tuovat omaa sanomaa esiin. Kehoittaisinkin vähän vanhempia seuraamaan ketkä teidän lapsianne siellä koulussa käy valistamaan seksiasioissa. Myös miettimään onko seksuaalista suvaitsevuutta opettava seta paras konsultti seksuaalivalistuksessa omalle lapselle.

    VastaaPoista
  2. Linkkaan tähän homosta heteroksi muuttuneen nuoren haastattelun.

    http://areena.yle.fi/radio/1743962

    VastaaPoista