sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hyvää ei saa ilmaiseksi

 

"Jos et itse tee älyllisesti töitä, maailma syö sinut. Tieto, joka tulee ilmaiseksi, on roskaa ja tuhoaa sinut."Siskoni kuuli tämän loistavan viisauden aikoinaan opettajaltaan. Jatkakoon se viime kirjoituksen teemaa, joka kumpusi psalmista 1. On siis kahdenlaisia neuvoja, joiden mukaan voimme elää, maailmasta tulevia ja Jumalalta tulevia. Se, kumpia kuuntelemme, määrittää, mitä elämästämme tulee.

Huonot neuvot tulevat ilmaiseksi! Näkemättä mitään vaivaa saamme suoraan silmillemme suunnattoman määrän "tietoa" ja elämänmalleja. Media ja ihmisten elämäntapa ovat jatkuvasti ympärillämme ja tarjoavat omaa sisältöään. Tämä ilmainen tieto on kuitenkin juuri niitä jumalattomien neuvoja, joista psalmi 1 varoittaa.

Jotta saisimme oikeaa tietoa, meidän täytyy nähdä vaivaa! Psalmissa 1 puhutaan Herran opetukset tutkimisesta. Onko kukaan kuullut tutkimisesta, joka tapahtuu ilman minkäänlaista panostusta? Sitä ei ole! Jotta saisimme niitä oikeita neuvoja, jotka vievät meitä kohti hyvää tulevaisuutta, meidän on käärittävä hihat ja ryhdyttävä hommiin! Luettava Raamattua, käytävä seurakunnassa, kuunneltava opetusta, luettava hyviä kirjoja, juteltava toistemme kanssa uskonasioista... Aluksi se voi tuntua vaikealta, mutta liikkeelle lähteminen on aina hankalinta. Vauhdissa pysyminen on jo helpompaa.

Ollaan niitä, jotka eivät tyydy ilmaiseen roskaan, vaan tekevät älyllisesti töitä kulkeakseen vastavirtaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti