sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Avautumista

Jo pitkään on tehnyt mieleni aloittaa bloggaus! Facebook ei näet riitä avautumisen tarpeeseeni. Suunnitelmana on kommentoida lyhyesti asioita, jotka herättävät allekirjoittaneessa mielipiteitä. Blogiin saattaa myös päätyä lifestyle-sisältöä, ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, löytöjä Raamatusta. Itsellenikin on tosin vielä arvoitus, mitä kaikkea blogiin lopulta päätyy. Luova projekti luo itsensä? Blogin nimi vihjaisee jo taipumuksestani saarnaamiseen, mutta pilke pyrkii pysymään silmäkulmassa. Arvoinani: usko, moraalisuus, luonnonmukaisuus, rohkeus.

Aloitan parilla viime päivinä mietityttäneellä ilmiöllä:

Lady Gagan keikka


Lady Gaga kävi Suomessa. Jee!! Vai? Moraalisen kritiikin välttäminen on ehtinyt Suomessa jo eeppisiin mittoihin. Lukiessani juttua konsertista hämmästyin taas. Tätä fanittavat lapsetkin. Sekä Petri Nygårdia. Ja yhteiskunnan mielestä kaikki on ihan hyvin. Mikä ihme meitä riivaa? Ja mihin me ollaan menossa? Jos avaa suunsa ja protestoi, leimataan kukkahattutädiksi. Tässä ilmoittautuu yksi täti.

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/musiikki.shtml/1605469/lady-gaga-karjui-itsensa-suomalaisten-sydamiin

Ripsenkasvattajat


Anteeksi skeptisyyteni, mutta kuka uskaltautuu laittamaan silmiinsä näitä ripsilannoitteita? Olen nähnyt, että ainakin jotkut näistä tuotteista todella toimivat käytännössä, vaikka itse en ole kokeillut. Mitä paremmin toimivat, sitä pelottavampia tuotteet mielestäni ovat. Onko tämä liian hyvää ollakseen totta? Mitä todelliset vaikutusaineet ovat? Ja millaisia sivuvaikutuksia niillä on? 

En ole perehtynyt tuotteisiin enkä niiden sisältöön ja varmasti ne ovat koostumukseltaan erilaisia. Epäilyttävää tietoa löytyi suht helposti ainakin yhdestä vaikutusaineesta, bimatoprostista. Aine voi tummentaa luomia, muuttaa silmien väriä ja saada ripset kasvamaan sisäänpäin. Lisäksi sen vaikutus ei kestä. Enpä aio tätä asiaa enempää tutkia, kunhan kyseenalaistan.

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show%2Fnews_id%3D8945%2Ftype%3D1

http://www.alternet.org/story/146276/new_cosmetic_has_dangerous_side-effects_--_why_do_people_use_it

Jos olet tottumaton ajattelemaan, että kaupasta ostettu voi olla haitallista, 

seuraavassa lyhyt intro aiheeseen:


Voisi luulla, että kaikki mitä kaupasta saa, on turvallista, mutta kun se ei vaan mene niin. Kuluttajan turvallisuus ei ole koskaan ollut mikään prioriteetti teollisuudessa. Esimerkiksi autonvalmistajat eivät aikoinaan halunneet turvavyöpakkoa autoiluun, koska ihmiset eivät aluksi pitäneet turvavöistä ja autojen myynti olisi saattanut kärsiä. Näin vaikka porukkaa kuoli kuin pipoa. Pamput haluavat tehdä rahaa niin paljon kuin voivat niin kauan kuin voivat. Raaka todellisuus, joka pätee aivan liian usein, myös ruoka-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa. Eihän kaikki toki ole vaarallista, mutta kuluttajan kannattaa käyttää harkintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti