sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pettäjän synninpäästö?

Amerikkalainen pettämissivusto on laskeutunut Suomeen luvattoman Ilkka Kanervan kuvan ja kohun saattelemana. Luin sivuston perustajan Noel Bidermanin viisauksia seuraavasta artikkelista:

 http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/2012091016060561_lz.shtml

Pettämisgurun mukaan pettäminen on suhteelle hyväksi. Jos liitto on kylmennyt, on parempi pettää kuin erota, lastenkin vuoksi. Biderman väittää pelastavansa avioliittoja palvelullaan.


"Ohjeeni on, että petä, jos on pakko, mutta älä jää kiinni. Huonokin avioliitto on pelastamisen arvoinen, jos ottaa huomioon, miten huonosti erolapset voivat."
"Kaikki suhteet perustuvat valheelle."
"Entä jos rakastan perhettäni, minulla on loistava taloudellinen tilanne ja ainoastaan läheisyys puuttuu; miksi luopuisin kaikesta muusta, kun vasta viidenneksi tärkein osanen elämässäni on pielessä?"
"Moni mies ei uskalla puhua vaimonsa kanssa seksin puutteesta, koska pelkää kuollakseen, että suhde muuttuu poliisivaltioksi. Naiset puolestaan kertovat, ettei mies avaudu edes terapiassa. Salasuhteet pelastavat paljon useampia suhteita kuin avioliittoterapeutit."


Saan kaverin tekstistä saman tunteen kuin lukiessani Petri Nygårdin lyriikkaa. Puhe on peräisin kirjaimellisesti syvältä ja täyttä jaskaa, äärimmäisen räikeää valhetta. Yksi piirre, mikä yhdistää kaikkea tällaista sanomaa on se, että sen tarkoitus on ihmisten elämän tuhoaminen.


Joh. 8:44
"Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää. Saatana on ollut murhaaja alusta asti. Hän on kaukana totuudesta, se on hänelle vieras. Kun hän valehtelee, hän todella puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä." (KR92)

Joh.10:10
"Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän." (KR92)


Sori Biderman, etten pidä viisauttasi suuremmassa arvossa.

Miehen argumentointi on aivan uskomattoman kieroutunutta. Pettäjä tekeekin hyvän teon, palveluksen puolisolleen ja perheelleen? Kuka tähän voi uskoa? Tietenkin se, joka haluaa uskoa sen. Jos tahtoo tehdä väärin, on altis ottamaan vastaan minkä tahansa syyn tai synninpäästön teolleen.

Onneksi Iltalehdellä oli sen verran järkeä tällä kertaa, että ottivat samaan artikkeliin tolkullisen psykoterapeutin vasta-argumentit. Heli Vaaranen toteaa mm., että pettäminen on aina vaarallista ja haavoittavaa, myös jos se on salaista. Syrjähypyn sijaan avioliittoa kannattaa lähteä pelastamaan pariterapiassa.


Älä tee kuten teen, vaan kuten sanon


Luettuani uutisen aloin kohta miettiä, mahtaako Biderman itsekään uskoa markkinoimaansa aatteeseen. Pieni tutkiminen osoitti, että epäilyyn on todellakin syytä. Mies väittää olevansa onnellisesti naimisissa. Hän sanoo myös, että olisi ihan hajalla, jos hänen vaimonsa pettäisi häntä.

Mikä skandaali! Pettämisguru onkin uskollinen puoliso!

http://www.nzherald.co.nz/connect/news/article.cfm?c_id=1501833&objectid=10639105

Mikäli tämä pitää paikkansa, kyse lieneekin hänelle vain rahasta. Ilmeisesti ihmisten himolla rikastuu hyvinkin tehokkaasti. Sivumennen sanoen en kyllä usko, että hänen yksityinenkään maailmansa parisuhteineen voi pysyä terveenä. Avioliittoja ja elämiä tuhoavan käyttäytymisen voimakkaalla promotoinnilla on pakko olla kova hinta.


Marginaalinen ilmiö?


Miksi riehua tästä? Eivät kai suomalaiset lähde moiseen mukaan sankoin joukoin? Eikö tämä ole vain marginaalinen ilmiö? Iltalehden uutiseen on liitetty nettigallup, joka kirjoittamishetkellä osoittaa, että 86 % vastanneista ei hyväksy pettämistä. Ulkomailla sivusto on kuitenkin ollut erittäin suosittu. Tässä lienee kyse taas yhdestä arvomuutoksesta yhteiskunnassa. Edellä linkatussa uusiseelantilaisen lehden uutisessa eräs "asiantuntija" julistaakin jo, että perinteinen monogamia on myytti.

Prosessihan menee niin, että ennen vääränä pidetty käyttäytyminen nostaa pikkuhiljaa julkisesti päätään. Ensin sitä vastustetaan, mutta vähän ajan kuluttua koko juttua pidetään laajalti normaalina. Näinhän on käynyt länsimaissa jo esim. esiaviollisen seksin, homoseksuaalisuuden ja abortin kanssa. Kristillistä arvopohjaa romutetaan ja samalla ihmisten elämä menee enemmän ja enemmän hajalle. Onko tämän kehityksen pysäyttäminen mahdollista?Raamattu ja pettäminen


Blogin lukijoille lienee selvää, mikä on Raamatun kanta pettämiseen. Itse asiassa olen nähnyt yrityksiä riisua kuudetta käskyä lähes kaikesta muusta sen moraalisesta sisällöstä, mutta ei siitä, että se kieltää uskottomuuden. Ehkä sekin päivä tosin vielä koittaa, ja joku tulkitsee Raamatun kieltävän vain sellaisen uskottomuuden, joka liittyy epäjumalanpalvontaan. Heh heh.

2.Moos. 20:14
"Älä tee huorin." (RK2012)

Herra Biderman siis väittää, että pettäminen pelastaa avioliittoja. Heitetään hänelle vastapalloon vielä seuraava raamatullinen argumentti. Raamattuhan ei tunnetusti millään lailla promotoi avioeroa. Ainoa yksittäinen syy, jonka Jeesus mainitsee avioeron ottamiseen on kuitenkin pettäminen. On siis mahdotonta, että pettäminen voisi olla avioliitolle hyväksi tai sille pelastukseksi. Selvästi se on avioliittoon täysin kuulumaton teko!

Matt.5:32
"Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun kuin haureuden tähden, saattaa hänet tekemään aviorikoksen..." (RK2012)

En nyt kirjoita avioeron oikeutuksesta Raamatussa sen enempää, mutta mainittakoon, että uskon muunkin vakavan syyn oleva pätevä peruste eroon. En myöskään usko, että pettämisen takia on pakko erota, vaan avioliiton eheyttäminen tämänkin tragedian jälkeen on hyvin mahdollista, jos pettäjä katuu tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti