tiistai 11. syyskuuta 2012

Suomalaista yritystä

Lunta Lumian tupaan


Kyllä Nokia taas niin mokasi otsikoiden mukaan. Meni mokoma jäämään kiinni siitä, ettei Lumian mainoskuvaa ollut oikeasti otettu Lumialla. Tosi noloo.


Joskus sitä huolestuu tosissaan journalismin tasosta. Ei kai kukaan usko, että vastaavat mainoskuvat koskaan olisi otettu itse tuotteella? Hyvänen aika sentään, ei Nokia voi olla ainoa, joka tekee tätä. Ja saako McDonaldsilta sellaisia hampurilaisia kuin kuvassa? Onko ripsarimainoksen mallin räpsyttimet saatu aikaan kyseisellä tuotteella? I'm not saying it's right, I'm saying what's the fuss. Mutta kun Nokiaa vaan kuuluu mollata nyt.

Marimekon myötätuuli


Kun Nokia ei enää kelpaa Suomen ylpeydeksi, niin entä sitten Marimekko? Brändillä oli näytös New Yorkin Mercedes Benz -muotiviikolla. Kaikki, jotka ovat katsoneet sarjaa Muodin huipulle, tietävät, että se on iso juttu jo sinänsä. Vielä isompi juttu se on mennessään hyvin. 400-paikkaiseen näytökseen oli ilmoittautunut 800 ihmistä. Marimekko keräsi kehuja suomalaisten nettiuutisten mukaan, ja pienellä lisäetsinnällä löysin lisää kehuja netistä ulkomaisilta sivuilta. Lainaan niitä nyt tässä vapaasti muististani.

Onnistuneiden luomusten lisäksi mainittiin Marimekon olevan raikastus "omaan tärkeyteensä tukehtuvalla" muotiviikolla. Näytös oli epätavallisen pirteä ja mallit jopa hymyilivät ja käyttäytyivät rennosti. Erityistä oli myös, että koko yleisölle jaettiin lahjapussi, ei vain istumapaikoille päässeelle kermalle, kuten tavallista. Viimeksimainitun sanottiin olevan "skandinaavista egalitarismia". Tiedetään, Suomi ei ole Skandinaviassa, mutta kaikkea ei voi vaatia.

Näytöksessä käveli myös vanhempia malleja, mikä on sekin mukavaa. Nämä kolme mallia eivät olleetkaan keitä tahansa, vaan mallimaailman legendoja, vanhin heistä on jopa yli 80-vuotias! (En kyllä usko, että sitä ulkonäköä on saatu aikaan pelkillä terveillä elämäntavoilla, mutta olkoon.) Nämä mallit toivat näytökselle vielä lisää huomioarvoa.

Tykkään itsekin näytöksestä! Se on jotain muuta kuin se nyrpeä ja niin frikin sexy meininki, jota catwalkilla yleensä nähdään. Tästä tulee jopa iloiseksi. Sinisävyinen raidallinen maxibabydoll, tahtoo!


Ilta-Sanomien uutinen Marimekon näytöksestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti